Zicht op Vrede

In het kader van 75 jaar bevrijding wordt in de Bunker een tentoonstelling over Zicht op Vrede georganiseerd.

In tijden dat de Amerikaanse president Trump praat over het bouwen van een grensmuur en Europa de buitengrenzen steeds meer sluit voor vluchtelingen, is zicht op vrede nog steeds ver weg.

Veel mensen leven steeds meer in een eigen bubbel en spreken steeds minder mensen uit andere bubbels. Polarisatie ligt dan op de loer. Wat de gevolgen daarvan kunnen zijn heeft de geschiedenis ons herhaaldelijk geleerd, met name in de jaren 1939 – 1945.

Vanaf september 2019 wordt de bevrijding van Zuid Nederland herdacht, daarbij kunnen we ons afvragen of de bevrijding ons ook de door velen gehoopte vrede gebracht heeft. Zeker in West Europa is inmiddels een aantal generaties opgegroeid die geen oorlog of onderdrukking aan den lijve hebben meegemaakt. Maar vrede lijkt verder weg dan ooit.

Politici die simpele oplossingen voor complexe problemen aandragen zijn weer populair. Daarbij wordt dan de beproefde methode gebruikt om bevolkingsgroepen of personen als zondebokken voor die problemen aan te wijzen. Het is bedroevend te moeten constateren dat veel kiezers die idee├źn omarmen, alsof ze niets geleerd hebben van de periode waaruit we bevrijd moesten worden. Gelukkig zijn er ook steeds mensen geweest die ijver(d)en voor vrede op aarde, zowel nationaal als internationaal, op grote en kleine schaal.

Te zien vanaf 8 januari 2020 t/m 10 mei 2020.
Locatie Herenboerderij De Bunker.
Toegang gratis, donatie stellen we op prijs.

Eerst volgende data:
4, 5 en vrijdag 6 maart
9 t/m vrijdag 13 maart en zaterdag 14 maart ivm NL DOET
2 en 3 april
8, 9 en 10 april

Op afspraak kan natuurlijk altijd, bel dan met Olga: 06 – 26 99 05 95

Tijden: 10 tot 16 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *