Fietsroute

“Oorlogsherinneringen” in Valkenswaard & Waalre

Valkenswaard en Waalre kennen een bijzondere en interessante geschiedenis als het gaat over de Tweede Wereldoorlog. De Duitse bezetting vanaf mei 1940 en de gevechten in het kader van de bevrijding in september 1944 hebben hun sporen nagelaten in Valkenswaard en Waalre. Zichtbare sporen, maar ook minder zichtbare. 

Met deze fietsroutes gaat u de oorlogslocaties in Valkenswaard en Waalre, en de verhalen erachter, ontdekken. Het is belangrijk om deze verhalen levend te houden en door te vertellen. Om de slachtoffers van de oorlog te herdenken en te beseffen dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. 

Maar behalve ‘oorlogsherinneringen’ laten deze fietsroutes u ook de mooie omgeving van Valkenswaard en Waalre zien. Geniet van prachtige natuur- gebieden zoals de Malpie, het Leenderbos en De Groote Heide. Ervaar de nostalgische sfeer in buurtschap ’t Loon of fietsend over ‘het oude spoor’.

En stap zeker af voor een hapje en drankje in de gezellige dorpen of bij de horeca- gelegenheden aan de route. 

Veel fiets- en leesplezier! 

Hoe kom ik aan deze fietsroute?

Er zijn twee vaste locatie waar je deze fietsroute kan kopen. Uiteraard bij ons maar misschien net zo makkelijk; bij de VVV.

Wat zijn de kosten?

De routekaart kost € 4,- per stuk.

Bezichtiging Bunker op afspraak

Wilt u de bunker van binnen bekijken en een rondleiding? Dan gaat dit op afspraak.
Bezichtiging kost € 5,- per persoon inclusief een kopje koffie / thee.