Bekijk onze locatie vanuit een andere kant

Lees onderstaand of luister naar ons verhaal over de restauratie van dit Rijksmonument. Wij als Stichting Herenboerderij De Bunker zoeken de samenwerking met jou!

Maak vervolgens gebruik van ons aanbod. Voor maar € 250,- kan je onze locatie al sponsoren. Weten wat je daarvoor krijgt? Bekijk onze Folder Restauratie De Bunker of mail ons op info@herenboerderijdebunker.nl.

https://www.youtube.com/watch?v=GJwJe2fQ5Vk&t=56s

Tekst van de film:
Dit is Herenboerderij De Bunker. Het is één van de weinige Rijksmonumenten in de gemeente Valkenswaard. Een relikwie uit de Tweede Wereldoorlog met historische waarde.  Een robuust cultureel erfgoed, gebouwd door de Duitsers en goed bewaard gebleven voor het nageslacht.

Het is een gebouw met een onduidelijke verborgen historie, omgeven door spannende verhalen, geruchten en halve waarheden. Door de lokale bevolking lang gezien als een geheimzinnige verboden plek.

Deze boerderij is nu een sfeervol complex op een parkachtig terrein en vandaag de dag in gebruik als o.a. B&B, vergaderlocatie en last but not least schatbewaarder van het verleden. Het is niet langer dat onbekende, aan het zicht onttrokken gebouw. In tegendeel zelfs. Deze historische locatie geeft een extra impuls voor zowel zakelijk als toeristisch verkeer. Dat is goed voor de uitstraling van Valkenswaard en sluit aan bij de missie van de gemeente.

Maar waarom vertel ik dit allemaal?

Wij zoeken de samenwerking met regionale partijen om de betrokkenheid over en weer te vergroten. Wat kunnen wij voor ondernemers, non-profit organisaties en de gemeenschap betekenen?

Er wordt hard gewerkt aan duurzaam behoud en de uitstraling van dit cultureel militair erfgoed.  En behoud vraagt om onderhoud en restauratie. Daar zijn kosten aan verbonden die helaas hoger zijn dan de geboden subsidies.

Wij zijn op zoek naar partijen die betrokken willen worden bij onze ambities. Samen invulling geven aan het belang en de functie van dit Rijksmonument.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *