Nieuwe ‘collega’ / versterking van het team

Begin van dit jaar is Ferdi op ons pad gekomen. Graag stelt hij zichzelf aan jou voor.

Mijn naam is Ferdi Das. Ik ben 46 jaar geleden geboren in Eindhoven maar woon al mijn hele leven in Valkenswaard. Van jongs af aan ben ik erg geïnteresseerd in alles wat met de Tweede Wereldoorlog te maken heeft. Zo raakte ik ook gefascineerd door De Bunker. Ik fietste hier als kind altijd langs op weg naar de scouting. De enorme ‘boerderij’, fraai in het groen gelegen maar ook geheimzinnig en mysterieus, maakte een diepte indruk op mij.  En eigenlijk nog steeds….

Door de jaren heen ben ik steeds meer te weten gekomen over wat er zich hier heeft afgespeeld en dat heeft mijn interesse voor deze plek alleen nog maar groter gemaakt. Dit Rijksmonument is een uniek stuk cultuur-historisch erfgoed met een bijzonder en interessant verhaal.

Eind vorig jaar ben ik in contact gekomen met Olga Jonk. Het was een prettige kennismaking waarbij we onze ideeën hebben uitgewisseld. We vinden het allebei belangrijk dat de Bunker behouden blijft en dat het verhaal van de bunker en wat zich verder hier in 1944 heeft afgespeeld meer bekend wordt. Deze verhalen willen we breder gaan uitdragen.

Olga en ik maakten elkaar meteen enthousiast met onze plannen wat heeft geresulteerd in een prettige samenwerking.

Ik heb een opleiding en achtergrond in Recreatie & Toerisme en Marketing. Als zodanig ondersteun ik de beheerders van de Bunker om deze plek nog beter (recreatief) beleefbaar te maken. We willen de locatie nog toegankelijker maken voor een breder publiek door meer activiteiten en recreatie-mogelijkheden aan te bieden op deze plek.  Dit alles met het doel om het historische gebouw op te knappen en te kunnen behouden voor de volgende generaties. Slechts weinig mensen weten dat de Stichting, die de bunker in beheer heeft, een non-profit doelstelling heeft en de inkomsten uit activiteiten ten goede komen aan restauratie en onderhoud van de bunker.

Volgend jaar, als het 75 jaar geleden is dat Valkenswaard en Zuid-Nederland zijn bevrijd, zijn onze plannen voor een heel groot deel gerealiseerd. Via ‘onze’ nieuwsbrief blijf je op de hoogte van onze plannen en de ontwikkelingen rondom De Bunker.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief: info@herenboerderijdebunker.nl

Tot ziens bij De Bunker!

Ferdi Das

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *