Hoorspel De Bunker Luistert

Opname moment
Communicatie

Introductie:

Hier kan je naar de eigen site van De Bunker Luistert

Hoe communiceerde men in de Tweede Wereldoorlog en waarom was deze locatie zo bijzonder? En hoe past dit hoorspel in deze tijd? Er zijn verrassend veel overeenkomsten tussen toen en nu, waarbij we zeker ook kunnen leren van het verleden.

De Bunker wil een brug slaan tussen de historische en huidige manier van communiceren, van 1940 tot 2019. Hoe gingen we in de oorlog met informatie en fake news om en hoe doen we dat nu? Waar ze toen vaak een enorm tekort aan informatie hadden, of een verkeerde voorstellingen van de werkelijkheid kregen (propaganda, valse informatie) en niet goed de waarheid wisten te achterhalen, hebben we nu vaak met het tegenovergestelde van doen. Er is zoveel en overal informatie dat de waarheid vaak moeilijk te achterhalen is. Waar vroeger alles wat op foto of film te zien was als ‘waar’ mocht worden beschouwd is dat tegenwoordig geen zekerheid meer.

Zo haken we in op de actualiteit en leren we jou als bezoeker over de rol van communicatie in de oorlog terwijl je nadenkt over informatie en communicatie anno 2019. We richten ons vooral op een jongere doelgroep: kinderen en tieners. Jullie hebben er namelijk een dagtaak aan om met elkaar te communiceren via Social Media. Youtube, Facebook, Instagram en andere fora die voor velen belangrijke en onmisbare bronnen van informatie en communicatie is. In De Bunker kan je spelenderwijs in aanraking komen met verhalen en communicatie uit de oorlog die vandaag de dag nog steeds relevant zijn.

Samenwerken

Inhoud:

Het hoorspel neemt je mee terug in de tijd en duik in een wereld vol geluiden… Achter de grote boerderij liggen betonnen muren van wel drie meter dik: wat ooit een Duitse Bunker voor afluisterpraktijken was, is nu een audio- centrum waar je je eigen radioverhalen kunt komen maken. Het hoorspel is terug van weggeweest!

Geluidsfragmenten beluisteren, maken, opnemen en afluisteren. Dat maakt jouw hoorspel. Of je nu met z’n vieren komt of met een groep van 15 personen, door samen te werken maken jullie je eigen hoorspel.

Tarieven:
De gehele maand september hanteren wij voor iedereen een entreeprijs van € 5,- per persoon. Wij vieren samen met de gehele gemeente de bevrijding.
Dit is inclusief een speciaal drankje tijdens het hoorspel.

Boekingen:
Je kan alleen op basis van reservering bij ons terecht en speelt het hoorspel altijd met je eigen gezin/groep. Boekingen kan je doen via ons boekingssysteem. Bij de details graag je voorkeur van tijd vermelden.

Privacy |       All rights reserved © Herenboerderij De Bunker