Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Crossroads Perspresentatie

14 september 2017 @ 14:00 - 15:30

Op donderdag 14 september is Visit Brabant op onze locatie met een perspresentatie.

In samenwerking met o.a. Erfgoed Brabant is er een initiatief ontstaan dat Crossroads is genaamd.

Crossroads Brabant 40|45 is op zoek naar persoonlijke levensveranderende verhalen van een gebeurtenis die heeft plaats gevonden in de Tweede Wereldoorlog in Brabant. Alle verhalen bewaren en ontsluiten ze, voor nu en voor later. Sommige verhalen, 75 in totaal, gaan ze actief doorvertellen. Dat doen ze bijvoorbeeld door het verhaal te vertalen naar een voorstelling, een muziekstuk, een expositie of een kunstwerk. Want ze willen jongere generaties ook laten ervaren wat de impact van de Tweede Wereldoorlog is geweest, zodat ze het nooit vergeten.

Graag verwelkomen wij de pers om 14:00 uur voor de perspresentatie. PERSUITNODING

Gedeputeerde Henri Swinkels (SP) heeft de portefeuille Leefbaarheid en Cultuur. En wethouder M. Wijnen van Valkenswaard zijn hierbij aanwezig.

Algemene informatie:

Tijdens de Tweede Wereldoorlog was Noord-Brabant een (inter)nationaal toneel waar mensen uit de rest van Nederland, maar ook uit andere landen, terecht kwamen. Dit was de plek waar levenspaden van mensen elkaar kruisten. Crossroads gaat om het vertellen van deze menselijke verhalen over kruis- of keerpunten tijdens de Tweede Wereldoorlog in Noord-Brabant.

Daarnaast is Crossroads een samenwerkingsverband tussen erfgoedinstellingen in Noord-Brabant en wordt ondersteund door de provincie Noord-Brabant. De provincie heeft het concept van Crossroads een belangrijke rol gegeven in hun programmering. VisitBrabant ondersteunt een marketingconcept waarmee de canon van WOII in Noord-Brabant tastbaar en met meer samenhang verteld wordt en de verhalen (inter)nationaal kunnen worden uitgedragen. Erfgoed Brabant ondersteunt het inventariseren en samenstellen van de canon Brabantse WOII.  NHTV heeft een werkwijze voor stakeholders uitgewerkt.

Crossroads Brabant coördineert een actieprogramma met concrete producten en activiteiten die aansprekend zijn voor verschillende doelgroepen dat eind 2017 gepresenteerd wordt.

Gegevens

Datum:
14 september 2017
Tijd:
14:00 - 15:30
Kosten:
Site:
https://www.visitbrabant.nl/nl/crossroads-brabant

Locatie

Herenboerderij De Bunker
Nieuwe Waalreseweg 189
Valkenswaard, Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
06 26 99 05 95
Bekijk de site van Locatie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *